Kummelgrund
Till startsidan

Aktuellt på Kummelgrund

Vi informerar om olika händelser och andra aktuella evenemang på Kummelgrund, såsom öppna dagar för allmänheten, samt möjliga lediga platser med bokade grupper, på vår Facebook-sida och på en anslagstavla vid början av Skärivägen.

Kolla dagar öppna för allmänheten och andra meddelanden på Kummelgrunds Facebook-sida

10.10.2017
We are back!

Vi börjar nu ett nytt liv med Kummelgrunds Kundchef Johanna Vuorinen, som kommer att ta hand om er. Vi väntar nu med spänning på den kommande säsongens evenemang: Olika konferenser, lillajulfest, familjefest o.s.v. - Små och stora händelser för er och för oss. Johanna tar i fortsättningen ansvaret och betjänar er så att möjliga önskemål just för ert speciella evenemang uppfylles. Jan Peter Ivars fortsätter som vår köksmästare och tillreder våra delikata middagar som förut.

Varmt välkomna att trivas!

13.5.2016
Välkommen till Kummelgrund

Kummelgrund är en ypperlig och naturskön plats för olika möten, fest eller träffar med kunder, familjer och vänner o.s.v.

Verksamheten på Kummelgrund fortsätter på samma sätt som i fjol. Vi betjänar i första hand grupper enligt förhandsbokning.

För Kummelgrunds drift och service ansvarar fortfarande Närpesföretaget Rent a Chef med sin ägare Jan Peter Ivars, som har en lång erfarenhet som företagare inom hotell- och restaurangbranschen.

Förutom njutning av god mat är Kummelgrund en stämningsfull mötesplats. Efter ett väl genomfört och lyckat möte är det skönt att koppla av i vår strandbastu, ta sig ett dopp i havet eller bara sätta sig och koppla av i den uppvärmda bubbelbadstunnan. Efter middagen är det möjligt, att övernatta i våra utsökta rum, vilka alla har havsutsikt.

Karakteristiskt för Kummelgrund är havet och havsklimatet. Kummelgrund ligger på en naturskön udde omringad av havet, tornet uppe i 12 meters höjd, har utsikt till alla vädersträck. Vår gäster säger, att Kummelgrund har en helt egen stämning, vilken ger ramar för t.ex. goda beslut och framtidsplaneringar, för en fullständig avkoppling och firande.

Vi har också möjlighet, att ordna fiske- och sightseeing-utfärder samt annat program enligt önskemål.

För mera information och bokning, ring 010 320 2640 eller 050 4699 331 och email: myynti@kummelgrund.fi

Besök vår Facebook-sida för närmare information.

» Bekanta er med foton från Kummelgrund

14.7.2015
Full rulle på Kummelgrund

Kummelgrunds kunder har med glädje uppskattat möjligheten att besöka oss. Vi har haft flera grupptillställningar och dessutom några dagar öppet för allmänheten. Senast 11.7. hade vi middag med tre rätter för över 30 personer.

Vi har öppet för allmänheten åtminstone följande dagar:

19.7. Lunch 12.00 – 15.00
22.7. Sopplunch 11.00 – 15.00
28.7. Lunch 11.30 – 15.00
30.7. Middag 16.00 – 20.00
7.8. Middag 16.00 – 20.00

En grupp på t.ex. åtta personer kan boka sin egen tid. Dessutom är det möjligt att boka med andra grupper, som ni kan få reda på genom att ringa oss.

Besök vår Facebook-sida för närmare information. Boka ert bord på nummer 010 320 2640 / 050 4699 331 eller per e-post: myynti@kummelgrund.fi

5.6.2015
Kummelgrund öppnar dörrarna för grupper efter midsommar!

Efter att ha varit stängt närmare ett år har vi nu glädjen att meddela att vi återigen öppnar våra dörrar för grupper fr.o.m 22.6.

För Kummelgrunds drift och service ansvarar efter den 22.6.2015 Närpesföretaget Rent a Chef och dess ägare Jan Peter Ivars. Jan Peter har lång erfarenhet av hotell och restaurangbranschen som företagare. Han är en skicklig kock och erfaren servitör och genom hans team så kommer vi på Kummelgrund att kunna erbjuda utsökt mat och förstklassig service på tre språk i fortsättningen. Att tillägga går också, att om man så önskar, ordnas det med livemusik också för grupperna enligt beställning.

Kom och njut av våra närproducerade delikatesser i en underbart fin miljö. Varför inte också på samma gång övernatta i en av våra högklassiga sviter eller rum, vilka alla har havsutsikt. För en underbart avkopplande stund finns vår innebastu med terass vilken ingår i priset för sviten eller rummet. Härifrån kommer du också enkelt ner till havet för ett svalkande dopp. Kummelgrund är det perfekta lilla gömstället för total avslappning eller för konferens eller dylikt. Från avkopplings- och mötesrummet i tornet erbjuds du en unik och inspirerande miljö med panoramautsikt. Detta mötesrum är en enastående plats för grupper under 20 personer för olika slag av fester eller konferenser.

klicka för större bildI strandbastun ryms bekvämt 15 personer och ännu fler med litet vilja. På terassen till strandbastun finns en badtunna i trä med bubbeleffekt.


De bästa datumen säljs först, så reservera er tidpunkt för fest eller möten i god tid så ni får de dagar ni önskar. Bokningarna sköts enligt det traditionella sättet på nummer 010 320 2640 / 050 4699 331 eller per e-post myynti@kummelgrund.fi

Alla gamla och nya kunder är hjärtligt välkomna!

» Kontakta oss för en offert

9.12.2014
Vi söker företagare eller ett företagarpar till Kummelgrund

På grund av personalbrist har vi ingen verksamhet på Kummelgrund för tillfället. Därför söker vi företagare eller ett företagarpar, som skulle hyra fastigheten av oss och självständigt ta hand om verksamheten på Kummelgrund.

Vi har fått mycket positivt feedback för vår verksamhet, våra trivsamma utrymmen och miljön. Detta ger oss mod, att jobba vidare för att så snabbt som möjligt få en hållbar lösning för fortsatt verksamhet på Kummelgrund till glädje för alla parter.

Vi erbjuder en tjusig facilitet, som gör det möjligt att utveckla ett eget koncept. Efter nästan tre års verksamhet har vi fått en stor och nöjd kundkrets, vilken underlättar övertagningen av verksamheten.

» Läs mera och ansök som företagare till Kummelgrund

30.8.2013
Vi på Kummelgrund tackar för den gångna sommarsäsongen och stänger tillsvidare den 31.8.2013

Ett stort tack till alla våra kunder för den gångna säsongen. Vi fick ännu ett ypperligt tillfälle att vara med om att erbjuda faciliteter och betjäning för såväl känslofulla familjfester som effektiva möten och för en avslappnad vistelse i en trivsam havsmiljö.

Vi stänger för en tid och drar andan för att hämta nya krafter och söka nya inspirationer. Kummelgrund avslutar säsongen med villaavslutningsmiddag 31.8.2013.

Vi håller Er informerade!

På återseende på Kummelgrund,

- Annel och Erkki Jyllilä

2.7.2013
Kummelgrund är öppet för allmänheten i juli månad

Kummelgrund är öppet för allmänheten i juli månad 2.-31.7.2013 från tisdag till lördag kl 16-22, eller för grupper enligt överenskommelse. Vänligen boka rum- eller restaurangreservation redan dagen före.

Några dagar är redan reserverade för grupper med privattillställningar, för följande dagar: 12. -13. ja 19.-20.7.2013, tar vi inte emot bokningar. Vi betjänar gärna också privata personer under juli månad. Ring eller sänd email för att försäkra dig om vår bokningssituation. Kontakta oss och berätta om hur vi kan betjäna er.

Välkommen att trivas!

- Jaana och Anne

15.5.2013
Kummelgrund öppnar
sommarsäsongen 1.6.

Kundschef Jaana Westberg och kökschef Anne-Maria Pekkola hälsar både nya och gamla kunder, varmt välkomna till Kummelgrund. Kom ihåg att boka den för dig lämpliga tidpunkt i tid. Sommarens bästa veckoslut säljes först. Kontakta oss och berätta om hur vi kan betjäna er.

Hos oss på Kummelgrund trivs man på såväl konferens som på fest eller fritid. Vi erbjuder våra kunder en enastående och unik miljö samt utmärkt betjäning och aptitliga smakupplevelser.

Vi informerar närmare angående sommarprogrammet i början av juni.

21.12.2012
Trevlig Jul och Framgångsrikt Nytt År!

Ett varmt tack till alla våra kunder och samarbetspartner för vårt mycket innehållsrika verksamhetsår! Vi har mottagit mycket positiva kommentarer och idéer, vilka vi tacksamt kommer att utnyttja vid vidare utveckling av vårt betjäningskoncept.

Trevlig Jul och Framgångsrikt Nytt År!

20.9.2012
Fira lillajul invid havet på Kummelgrund

Njut av vårt köks Juldelikatesser, tillredda enligt våra moderna recept. Upplev Kummelgrunds stämning och njut av en mycket uppskattad mat tillredd av närproducerade råvaror.

Boka din lillajul i tid och belöna din personal på ett tjusigt ställe med havsmiljö.

Vi betjänar också allmänheten under allhelgonahelgen 2.-4.11 samt i samband med självständighetsdagen 5.-6.12.
Vi kompletterar dessutom mindre grupper med privata kunder vid lämpliga tillfällen.

» Läs mera

11.9.2012
Skärivägen blir asfalterad

Den långa förberedelsetiden är nu förbi och grundförbättringen av Skärivägen är i full fart. Vägen blir enligt väglagets beslut grundförbättrad och asfalterad i augusti-september.

I början av oktober är alla bekymmer, vilka orsakats av vägen, förbi och kunderna kan komma till Kummelgrund utan att köra på ett "tvättbräde" och med en ren bil.

Vi beklagar tillfälliga störningar p.g.a. vägarbetet!

6.9.2012
Havsstämning under höstens mörknade kvällar

Sommaren och turistsäsongen börjar vara förbi och vi koncentrerar oss igen med att betjäna olika grupper enligt beställning. Enskilda personer är naturligtvis välkomna att komplettera grupperna. Kontakta oss och hör dig för om lediga tidpunkter.

Vårt unga team har under sommarens lopp blivit mycket uppskattat för dess personliga betjäning och för maten, som huvudsakligen gjorts av råvaror från nejden.

Välkommen att njuta av en smaklig lunch eller en middag med tre rätter tillsammans med ett gott vin antingen för fest eller representation. Eller också sammankomma för ett effektivt möte i en inspirerad atmosfär invid havet.

Om er tidtabell möjliggör även badning i vår bastu och inkvartering i våra högklassiga rum, ger detta er en ypperlig möjlighet för avkoppling. Du kan bara njuta med alla sinnen av stämningen invid havet och den fridfulla naturen - eller höststormarna...

Vi har fått beställningar ända till nästa sommar. De bästa veckosluten säljs först, därför vill vi påminna dig om att i tid reservera den rätta tidpunkten för dig, antingen för konferens eller för fest.

12.6.2012
Kummelgrund är öppet under sommaren tisd. - lörd. eller enligt överenskommelse

Kummelgrund är öppet för matgäster och inkvartering tisdag - lördag mellan 23.6. - 5.8. Restaurangen är öppen kl 11.00 - 15.00 och 17.00 - 21.00.

Välkomna är såväl privata personer som grupper.

Vi har redan några bokningar för privata tillställningar i juli, men genom att ringa in bokningen på förhand kan vi gemensamt överenskomma hur vi kan betjäna er.

Normaalt betjänar vi grupper enligt order, men det lönar sig alltid att ringa och höra sig för vid behov. Om gruppen inte har reserverat privattillställning och det finns ledigt, tar vi också gärna emot privata personer och grupper.

8.6.2012
Våra nya kockar och servitriser kommer från orten

Vi fann nya kockar och servitriser från orten. De har redan satt sig in i sina uppgifter och gjort sig hemmastadda och alla är väldigt motiverade att mottaga kunder och visa vad de kan. Vår nya personal vill fortsätta på den väg, som Kummelgrund blivit känd för.

Kummelgrund erbjuder kunderna en individuell och enastående omgivning samt utmärkt service och aptitliga smakupplevelser. Ring in bokningen samt kom och bekanta er!

28.2.2012
Verksamheten på Kummelgrund har fått en god start

Hotell-restaurang Kummelgrund öppnades för ett år sedan. Det första året har varit mycket aktivt och lyckat. Vi har besökts av tusentals gäster; företag och föreningar, familjefester och privata personer, vilka alla har trivts på Kummelgrund. De har uppskattat såväl naturen, som fastigheten och dess inredning och framför allt betjäningen och maten, som vi har erbjudit.

Vi kan bara konstatera, att det verkligen finns förfrågan för den typ av koncept, som vi har erbjudit. Mottagningen har varit positiv, kunderna har varit väldigt nöjda och de har återkommit.

Välkommen att bekanta er med Kummelgrund!

20.1.2012
Ett vinterdelikatpaket och Blini-veckoslut på Kummelgrund 3.-5.2. / 10.-12.2.2012

Havsstranden vintertid kan vara en växlande och förtjustande upplevelse beroende på vädret eller tiden på dygnet.

Med passlig klädsel är det trevligt att njuta av dess häftighet eller dess skönhet. Vid alla tillfällen och alla slags väder är det likväl en njutning, att bo på ett trivsamt hotell, beundra utsikten antingen från rums- eller restaurangfönstret och bara bli bortskämd och få njuta av en god service.

Normalt säljer vi bara till olika slags grupper, men nu under två veckoslut, 3.-5.2. och 10.-12.2.2012, erbjuder vi också enskilda personer och par möjligheten att bekanta sig med den äkta vintermiljön och frikostigheten på Kummelgrund.

21.9.2011
Upplev en mysig lillajulstämning på Kummelgrund

Kom och upplev stämningen på Kummelgrund, den uppskattade maten och den vänliga betjäningen. Boka din lillajul i tid och belöna din personal på ett tjusigt ställe med havsmiljö.

Kontakta oss för närmare information om våra lillajulspaket

7.9.2011
Höstens konferensdagar, middagsdukningar och lillajulpaket

Vi går emot hösten och ännu har vi lediga konferensdagar att erbjuda. Vi öppnar Kummelgrund också för privata kunder. T.ex. lördagarna 10 och 17.9. serverar vi middag för privata kunder. Kom ihåg att reservera bordet i restaurangen och överväg också möjligheten att övernatta.

Det lönar sig alltid att ringa och höra sig för, ty alltid när det bara är möjligt, kompletterar vi mindre grupper med privata middags- och inkvarteringskunder. Vårt telefonnummer är 010 320 2640. Ge dig tid, att komma och njuta med alla sinnen av vad Kummelgrund har att erbjuda. God mat, lyxigt boende och en förtjusande natur.

Våra lillajulpaket, både för företag och privata kunder, kommer snart till salu. Vi informerar närmare på dessa sidor.

2.9.2011
Vi tackar för den gångna sommaren!

Kvällarna blir mörkare och sommaren är snart förbi. Vi vill tacka alla våra kunder, vilka varmt mottagit oss, bekantat sig med Kummelgrund och använt våra tjänster. Det verkar som om det finns både behov och beställning för vår form av betjäningskoncept. Detta uppmuntrar oss, att utveckla vår verksamhet ytterligare.

Den gångna sommarens festtillställningar, såsom bröllop och födelsedagar samt olika föreningars sammankomster, har varit lyckade och efterfrågade. Kummelgrunds middagsdukningar för allmänheten har varit omtyckta. Också olika företag har varit aktiva. Vi hoppas och litar på, att den positiva efterfrågan fortsätter.

25.8.2011
Kummelgrunds årsservice 3.-24.10.

Kummelgrund är stängt p.g.a. årsservice 3. - 24.10.2011. Under denna tid gör vi det trivsammare för kunden genom att genomföra de behov, som framkommit efter grundförbättringen.

22.6.2011
Välkommen till Kummelgrund i juli

Kummelgrund är ämnad främst för grupper. Under juli månad öppnar vi likväl hotellet och restaurangen även för allmänheten. Vi erbjuder Gourmet-middag mellan kl 17 och 21.

18.6.2011
Smakupplevelser på midsommarn

Saknar du smakupplevelser på midsommarn? Det finns ännu några lediga platser vid middagsbordet. Kontakta oss och reservera bordet. Det finns också ännu lediga rum i hotellet!

14.6.2011
Strandbastun och utomhusbubbelbassängen i bruk

Den 10.6.2011 tog vi strandbastun och utomhusbubbelbassängen i bruk. I vår gamla stockbastu finns det gott om plats för ca 15 personer och med litet sämja ännu några till. Bredvid bastuterassen har vi en Jaquzzi försedd med massagebad och bubbel. Man kan ta sig ett svalkande dopp i havet emellanåt om man så vill. Njut av en verklig avkopplingsstund i famnen av den finländska naturen!

24.5.2011
Med stormsteg emot sommaren

Vi går med stormsteg emot sommaren och både för sommaren och hösten bokas dagligen konferens- och festpaket.

Från och med midsommarn öppnar vi Kummelgrunds inkvartering och restaurang även för allmänheten. Undantag gör några privatbeställningar. Vi informerar närmare om öppethållningstiderna.

Ni är välkomna, att tillbringa trevliga stunder med oss på Kummelgrund! Eftersom vi har liten kapacitet och inte har öppet varje kväll är det viktigt, att du ringer och reserverar på förhand. På detta sätt kan vi förbereda oss och ingen behöver bli besviken ifall porten är stängd.

20.5.2011
Våren på Kummelgrund

Våra cocktailinbjudningar i början av mars lockade över hundra personer på plats. Stämningen var i toppen när vi presenterade våra nya representativa utrymmen.

Tidningarna har haft positiva inläggare och det har varit trevligt, att få en massa förfrågningar och bokningar redan från början. Mängden har överraskat oss. Det ser ut som om det, både nära och fjärran, finns intresse och behov av den form av servicekoncept som vi erbjuder.

Under påskveckoslutet dukade vi två kvällar en festlig middag och båda kvällarna var fyllda med gäster, som kom för att njuta av delikatesser. Den varma vårsolen kronade besöket.

På valborg ordnade vi historiens första brunch på Kummelgrund. Mottagandet var väldigt positivt, stämningen var lysande och kunderna trivdes.

Morsdagens två serveringar slutsåldes förrän vi ens hann informera on saken.

31.3.2011
Påsk, valborg och morsdag

Kom och bekanta dig med Kummelgrund och njut av smakupplevelser eller tillbringa ett helt veckoslut vid havet. Vi serverar en smaklig påskmiddag, valborgsbrunch och morsdagslunch. Kom ihåg att reservera bord!

Hör dig också för om våra övernattningspaket och upplev det totalrenoverade Kummelgrund. Bekanta dig med våra rum

1.3.2011
Kummelgrund öppnade sina dörrar

Kummelgrund, som ligger invid havet i den lilla fiskebyn Skaftung i Kristinestad öppnade sina dörrar 1 mars 2011

Företagarparet Erkki och Annel Jyllilä har renoverat den före detta gamla sjöbevakningsstationen Kummelgrund, vars byggnader lämnade tomma våren 2006. Huvudbyggnaden har förvandlats till en ståtlig konferens- och festplats, där man kan övernatta högklassigt, bada bastu och njuta av gourmet-klassificerad mat, gjord av råvaror från nejden, långt bort ifrån den stora världens oljud. Tornet är en mysig träffpunkt för grupper, som vill göra sitt evenemang minnesvärt.

I sin nya roll är Kummelgrund igen en aktiv del av Kristinestad och Skaftung by.

Vi planerar tjänster för grupper på beställning och erbjuder planerade helheter för olika tillfällen vid behov. Tala om för oss vilket slags evenemang du önskar.

Kontakta oss och fråga mer